Viime viikolla Abby oli vähän vaisuna ja koska juoksusta oli sopivasti aikaa, ajattelin neidin kärsivän vain lievästä valeraskaudesta. Lauantaina tilanne osoittautuikin ihan toiseksi, kun Abby alkoikin vuotamaan. Soitto päivystävälle eläinlääkärille vahvisti osittain omaakin epäilystä: kohtutulehdus. Mutta koska kyseessä oli vuotava "malli" menimme päivystykseen heti seuraavana aamuna. Tilanne näytti rauhalliselta, joten hoidoksi määrättiin antibiootteja ja kipulääkettä.

Abby olikin alkuviikon oma pirteä itsensä ja kuvittelin lääkityksen purevan; kuinka hienosti nuo osaavatkaan hämätä tilansa!! Onneksi olin kuitenkin varannut ajan keskiviikolle, että tilanne tarkastetaan. Verikokeiden ja ultran tulos oli selvä, Abby leikataan seuraavana aamuna, lääkityksestä ei ole ollut mitään apua. Vaikka ajatuksena olikin teettää Abbylla pennut syksyllä, ei päätös ollut vaikea, totta kai Abbyn terveys menee edelle! Tilanne olisi saattanut mennä äkkiä tosi huonoksi ja märkäkohdun kanssa ei ole leikkiminen.

Tänään kävimme sitten leikkauttamassa kohdun pois. Nyt tyttö toipuu leikkauksesta ja toivottavasti on pian taas entistä ehompi :) Parene pian, pikku-Abby!

Tämän myötä pentusuunnitelmat siirtyvät hamaan tulevaisuuteen...