Ja matkat jatkuivat juhannuksena. En tiedä mikä valo aina valaisee päässä, kun sinne iskeytyy ajatus ajella huvikseen useampi tuhat kilometriä hyttysten armoille pohjoiseen? No, oli mikä oli, näin teimme! Eli autoon pakattiin ihmiset minä ja Kirsi sekä koiralauma: corgit Nuka ja Koo, dreeveri Hippi ja göötit Geeba, Känkkä ja Eko. Yötä myöten Jällivaaraan ajellessa liikennettä ei ollut nimeksikään. Edes poroja ei menomatkalla näkynyt. Aamun sarastaessa olimme perillä ja eikun teltta kehän laidalle ja pari tuntia unta, kehäthän alkoivat vasta viideltä illansuussa.

Jälleen saimme näytellä kaatosateessa ja ainakin Nuka alkoi olla täynnä tätä lajia :) Meillä taitaa bikinikausi olla jo alkanut, sen verran karvattomina esiintyivät sekä Nuunuu että Koo. Koo oli VSP ja ROP-veteraani ja Nuka oli narttujen kolmas. Isoa kehää ei Kirsikään viitsinyt jäädä odottelemaan, vaan siirryimme kuivattelemaan kamppeita Rovaniemelle.

Lauantaina porukkamme jakautui kahtia. Kirsi suuntasi takaisin Jällivaaraan mukanaan gööttiorkesteri sekä Hippi. Me jäimme corgien kanssa Rovaniemelle. Näyttely pidettiin napapiirillä joulupukin maisemissa. Varsin kiva paikka ja kun ilmakin oli tuulinen ja epävakaa, niin lentävät ystävätkin tajuisivat pysyä poissa :) Corgeilla meni hienosti: Koo VSP ja ROP-veteraani ja Nukakin kirmaili nartuissa toiseksi ja sai CACIBin! Jos tämä näyttely olisi ollut 4 päivää, vaivaiset 4 päivää myöhemmin, Nukasta olisi tullut inttivalio... Mutta kun ei, niin cacibin metsästys jatkuu... ROPin nappasi suloinen juniorityttö Ruby, onnittelut Pinjalle! Olipa mukava olla katsastamassa pohjoisemmankin Suomen corgiloita ja tutustua ihmisiin! Kiitokset hauskasta päivästä kaikille läsnäolleille :) Koo pääsi vielä BIS-veteraanin valinnassa jatkoon, mutta ihan palkintopalleille emme yltäneet! Voi kunpa nämä omat tyttöset olisivat yhtä vetävässä kunnossa tuossa iässä! Hippi ei saanut ihan sitä mitä haettiin, eli neiti jäi nartuissa toiseksi ja sai varacacibin. Jällissä oli kuulemma iskenyt oikein kunnon ukkosmyräkkä päälle :( Sitä odotellessa...

1771637.jpg

VSP Koo ja ROP Suukkosuun Dream On

Ja sitä saa mitä tilaa, se kaatosade ja ukkonen olivat sitten Rovaniemellä sunnuntaina!! Alkaa pikkuhiljaa muuten jo tympiä... Onneksi Hippi ei ole pienistä myrskyistä moksiskaan ja neiti esiintyi tavoilleen uskollisen tyylikkäästi. Se ei kuitenkaan riittänyt, hienosta arvostelusta huolimatta Boheemi joutui tyytymään toiseen sijaan parasta narttua valittaessa. Kirsin koirat napsivat kaiken mitä tyrkyllä oli, joten ryhmäkehät kutsuivat. Auto pakattiin valmiiksi armottomassa vesisateessa, joten hyvin märkiä kamppeita ja koiria oli auto täynnä... Geeba hurmasi jälleen ja otti BIS-veteraanivoiton, Onnea Kirsi ja Gee!! Ja se ukkosmyrsky ja kaatosade loppui muuten 5 min ajomatkan jälkeen...

Illalla mustalaisleiri muutti Ulpun ja Anssin pihalle Kemiin, tai siltä se ainakin näytti, kun koko autollinen märkiä häkkejä, telttoja ja tavaroita ripusteltiin kuivumaan :) Kiitokset heille jälleen majoituksesta ja mukavasta seurasta! Koirat nauttivat täysin rinnoin, kun pääsivät isolle pihalle juoksentelemaan vapaana ja kaivamaan omistajien jo hylkäämiä luita :) Hyväluonteista porukkaa  koko sakki, 10 koiran lauma toisilleen vieraita koiria tuli juttuun vallan mainiosti!

Maanantaina matka jatkui kuivin jaloin Pyhäjoelle, missä tapasin pitkästä aikaa Lenni-pojan (G. Aranath)  perheineen! Lennistä on kasvanut oikea hurmuri vilpertti, erittäin mukavan näköinen ja avoin kookipoika, joka selvästi nauttii elostaan! Oli ihanaa nähdä Lenni perheineen, kiitokset sinne Pyhäjoen suuntaan!  Nuka-äiti jäi hyvinkin pieneksi komean poikansa rinnalla!

1771633.jpg Lenni

1771655.jpg Lenni

1771628.jpg Lenni ja äiti

1771631.jpg 

Kaikki yhdes koos, vain Koo taitaa puuttua :)

Summa summarum: matkaa kertyi yli 2000 kilometriä ja saavutuksena oli yksi cacib ja kaksi vara-sellaista... Onko järkee vai ei....? Mutta hauskaa oli, ja se lienee pääasia tässäkin touhussa, eikö? Ja Lennin tapaminen kruunasi kyllä koko reissun :)