Onnellisesti jälleen kotona, ääntä tosin köyhempänä... Se taisi jäädä jonnekin Puolan tietämille, toivottavasti tulee postissa perässä :)) Eli loma jatkuu tässä vielä saikun merkiessä muutamia päiviä :(

Mutta sitten reissuun... Lähdimme matkaan maanantaina illalla 29.9. Retkiryhmään kuuluimme minä ja koirat Nuka, Nita ja gööttityttö Geeba. Lisäksi Maija ja farkku Keanu, Hanna ja tipsu Kerttu "the triller" sekä Ari ja bulldoggi Brando. Kreisidin bussi lähti Tallinnan satamasta vasta viidelta aamulla, joten muutaman tunnin jouduimme tappamaan. Se menikin siinä tavaroita eestaas kannellessa ja autolle parkkia etsiessä :) Oli kyllä vähän viileää... No, bussissa oli hyvä sitten nukkua ja nukkua ja nukkua... En nimittäin pysähdysten lisäksi tainnut järin hereillä olla myöskään päiväsaikaan... Maat ja maisemat vaihtuivat tiiviiseen tahtiin! Jossain vaiheessa pysähdyimme syömään paikkaan, missä oli myös pienimuotoinen eläintarha. Yhdessä häkissä oli kaksi karhua, joiden oloissa ei kyllä ollut kehumista :( Geeba löysi itsestään karhukoiran ja nosti kunnon tiheän haukun kontiolle, corgit puolestaan pyrkivät hyvinkin nopeasti poispäin. Lähdimmekin poispäin, ettemme aiheuta vielä lisää streessiä karhuparoille. Seuraava tutkimuskohde oli strutsi, josta kaikki olisivat olleet kiinnostuneita. Normiponit ei sitten kiinnostanut enää muuta kuin Nitusta, jolle kaikki on uutta ja ihmeellistä! :) Ensimmäinen yö oltiin bussissa, toinen jo Puolan eteläosassa hotellissa. Perillä Budapestissä olimme hyvissä ajoin torstaina, joten aikaa jäi vähän kaupingin pällistelyyn ja ostoksiinkin. Ilma oli upean kesäinen, T-paidassa tarkeni hyvin.

2014505.jpg kuva Hanna Raatikainen

Mitä lie miettii Nuka tauolla...?

Perjantaina kävimme jo vähän tutustumassa näyttelyalueeseen, mikä oli aika hyvä juttu, koska se oli suht sekava ja informaatio ei oikein pelannut. Tässä vaiheessa voin jo todeta, että Suomessa osataan järjestää näyttelyt todella hyvin! Jokaisen pienistä nutisijan olisi joskus hyvä käydä katsomassa muiden meinikiä, niin eipä tarvitsisi pienistä vinkua! Joka paikasta mistä yritimme jotain kysyä, ohjattiin jonnekin toisaalle ja lopulta vastaus kaikkeen oli: maybe later! No, alue tuli kuitenkin tutuksi ja vähän ehti hahmottaa, missä piti olla, ajoistahan ei toki ollut mitään hajua ;)  Kaikkea ostettavaa olisi ollut, mutta voi minua kun siirsin ostosten teon muille päiville, tietämättä lainkaan, ettei aika riittäisi :(  Loppuilta menikin sitten koiria pestessä ja puunatessa.

Lauantaina bussi starttasi kohti näyttelypaikkaa klo 6.30, aikaisia aamuja siis... Oli Geeban päivä kisailla Euroopan voittajan tittelistä ja corgitytöillä oli club show. Ruuhkat olivat melkoiset ja mieleen ehti jo hiipiä pelko, että josko tässä vielä myöhästytään kehästä (varsinkaan kun ei edes ollut tietoa, missä järjestykseeä rodut club showssa ovat). Kiire olisi tullut, JOS tämä "maybe later" ei olisi taas iskenyt. Eli kehät eivät todellakaan alkaneet silloin kuin ilmoitettu, vaan 2 TUNTIA myöhemmin!! No, kävimme Geeban kanssa kehässä ja tuloksena oli ROP ja EUV-08 -titteli :)  Hienoa Geeba!! Corgikehä oli huitsin nevadassa ulkona, mutta onneksi sain apuja Evalta, joka ilmoitteli aikataulua. Ennen pemuja oli 50 koiraa, joten ei hätää... Silti kiirehdin heti gööttien jälkeen ulos ja luulin nipinnapin ehtiväni (olisihan arvostelun pitänyt olla jo hyvässä vauhdissa ja pemujen kohta vuorossa...) No eikä mitä, kun pääsen kehän laidalle (kaatosateessa ja tilaa häkeille ei ole minkään katoksen alla, mutta löytyipä käyttöä pikaisesti mukaan otetuille jätesäkeille) niin huomaan, ettei koko kehä ole vielä alkanut!! Uskomatonta touhua... No, jahka arvostelu alkoi, niin vielä uskomattomammaksi touhu meni. Tähän voisi sanoa, että koska minulla ei ole MITÄÄN hyvää sanottavaa, en sano mitään... Tuomarina toimi Denis Kuzelj.  No, jahka tuomari sai kahlattua myös pemut loppuun, kiirehdin taas sisälle viemään Geebaa ryhmäkehään. Suuret kiitokset Hannalle ja Ollille avusta ja aikatauluseurannasta, muutoin homma olisi ollut aika mahdotonta. Kiitos myös Kennelliiton standille, jossa koirani saivat majailla ryhmäkehien ajan :) Ryhmäkehien kulku ja info oli takkuista kuin kärpäsen kulku hunajassa, mutta päästiin kuin päästiinkin Geeban kanssa isoon kehään pyörähtämään, sijoitusta ei tullut. Päivän hienoimmasta vastasi bulldoggi Brando, joka raivasi tiensä ROP:ksi 263 bulldogin joukosta! Onnittelut Tarja, Ari ja Hellu, huikeaa!! Illalla oli muuten aikas väsy olo, kun päästiin takaisin hotellille ja jalat melko kipeät!

Sunnuntaina pakkasimme kaikki kamat autoon ja samaan aikaan liikkeelle. Ruuhkia oli vähemmän ja olimmekin hyvissä ajoin paikalla, koska eihän kehät tänäänkään alkaneet ilmoitettuun aikaan :) Muutaman kerran kävin metsästämässä gööttien club shown Geeban numeroa ja aikataulua, mutta vastaus oli jo tuttu; maybe later!! Sain kuitenkin numerot ja ehdin vielä seuraamaan suomalaiscardien menoa corgikehälle. Onnea Samu ja Suski hienosta PU-2 sijoituksesta ja Poco ja Kirsit luokkasijoituksesta! Jo cardeissa saatiin huomata, että tänään arvosteltiin oikeasti koiria, ei niitä hihnan toisia päitä... :) Tuomarina oli saksalainen Claus-Peter Fricke. Olli ehti onneksi päivystämään gööttikehälle, milloin Geeban pitäisi siellä pyörähdellä. Pemut olivatkin vielä hyvässä vauhdissa, kun göötit alkoivat, joten Suski sai kunnian esittää Geeba club showssa. Heillä meni hienosti, Geeba uusi ROP-voiton ja tuli samalla Unkarin valioksi! Onnittelut Kirsille ja suuren suuret kiitoksen Suski superhandlerille ja Ollille! No, takaisin pemuihin... Esitin aluksi junioriluokan uros Jalmarin 'Vuedor Dream Come True'. Poika esiintyi hienosti, jahka äippä häädettiin pois kehän laidalta... Mahtoi Ullaa jännittää siellä jossain odotellessa ;) Jalmari tuli luokassaan toiseksi. Harmillisesti titteli jäi saamatta, mutta hienosti silti :)  Juniorinartuissa esiintyivät irvistelevät ystävykset Fiona ja Nitunen. Molemmat sijoittuivat isossa luokassa hienosti, Fiona kolmas ja Nitunen neljäs! Ja kun luokkavoitto ja titteli meni Korjulan Kikan kasvatille, niin sijoittuneiden neljän joukossa oli kolme suomalaista tulevaisuuden toivoa :)  Nuka kilpaili valioissa ja tuli niissä kolmanneksi. :)  Nitusen esiintyminen oli vähän sitä sun tätä, mutta herpaantuu pienen neidin keskittyminen vähemmästäkin, kun edessä olevaa koiraa esitetään väärin päin lelua ja nameja heittelemällä. Koita siinä nyt sitten saada nuori ipanakoira seisomaan, kun lelua ja nameja lentää eteen. Lopetti vasta siinä vaiheessa kun kunnolla äyskähdin, että voitko lopettaa... Pemujen ROP oli huikean temperamenttinen, aivan ihana showkoira, italialainen Dragonheart! Päivälle saatiin upea päätös, kun samainen pemu jyräsi isot ja näyttävät kumoon ja nappasi Best In Shown!! Wohow, upeaa, mahtavaa :))  Harmi, että itse tuli istuttua bussissa jo siinä vaiheessa, olisi ollut huippua olla näkemässä. Kaiken sen säntäilemisen ja kyttäämisen lomassa (koska eihän Geeban club shown ryhmäkehien alusta ollut taaskaan mitään tietoa missään:( ) ei sitä aikaa ostoksille jäänyt, mutta säästyipä rahat ;) Halvat sampoot oli kyllä pakko käydä juoksemassa!

1973030.jpg Nuka

Sitten alkoikin jälleen bussissa istuminen, tai lähinnä makaaminen, koska jälleen maisemat vaihtuivat ja vuoret ylitettiin onnellisesti unten mailla... Toisen matkayön olimme jälleen Puolassa, missä nähtiin illallallisella tavan esitys nälkäisten matkalaisten toimesta... Sen säntäilemisen ruokavatien kimppuun jos joku olisi saanut nauhalle, niin naurussa olisi ollut pidättämistä! Tiistai meni myöskin bussissa tiiviisti istuen, ilman suurempia taukoja. Kiitos siitä, koska ehdimme vielä viimeisellä iltalautalla kotiin :) Autokin oli säilynyt satamassa moitteettomana.

2014516.jpg2014512.jpg

Paluumatkalla yövyimme hotellissa Puolassa. Geeba ratsasi laukkuja aina kovin innokkaana, mutta mitä lie etsii Nukakin yläkuvassa? Alakuvassa hyljätyt koiraraukat Nuka, Nita ja Kerttu. Kuvat Hanna Raatikainen

Reissu sujui siis varsin hyvin, ilman sen kummempia ongelmia. Nitunenkin jaksoi huippuhienosti ensimmäisen pitkän ulkomaan reissunsa :) Kiitokset kaikille matkaseuralaisille mukavasta reissusta!