Viime viikonloppu hurahti taasen Messarissa Voittaja-08 näyttelyssä. Viime vuonna kinkerit jäi meillä muilla paitsi Hipillä väliin, joten nyt oltiinkin sitten oikein urakalla ;)

Lauantaina kehä alkoi jo yhdeksältä, joten kotoa täytyi lähteä ennen kukonkaan heräämistä. Mutta mikäs siinä! Mukaan lähti ainoastaan Nitunen (jakuten näköjään arvonäyttelyiden perinteeseen minulla kuuluu, täysin kaljuna!) Ennenkuin pääsimme Nitusen kanssa kehää kiertämään, esitin junnu-uroksissa hienosti käyttäytyneen Piman (Svarzekoks Done For Russia). Titteli meni nenun edestä, Pima tuli toiseksi. Otin Nitan jo hyvissä ajoin häkistä hillumaan, jottei meno olisi samanlaista kuin Jyväskylässä... Virtaa tuossa tyttelissä nimittäin edelleen piisaa enemmän kuin laki sallii :)) No, typsy esiintyi ihan mallikkaasti, sai hienon arvostelun ja erinomaisen. Sijoitusta ei kuitenkaan suuresta junnuluokasta irronnut. Valionartuissa sain esittää Viola-kaunottaren ja hänhän olikin vallan reippaalla ja hyvällä päällä kirmaillen itsensä suoraan tuomarin sydämeen! Tuloksena narttujen voitto, titteli ja lopulta VSP, velipoika Rexin ollessa ROP. Kiitokset luottamuksesta, että sain Violan esittää, hieno typsy! Pemukehän jälkeen olikin aika vähän soppailla, mukaan tarttui taasen kaikkea enemmän tai vähemmän tarpeellista ;) Erityisen tyytyväinen olen kyllä peteihin, jotka ostin.. Ja niin tuntuu olevan niiden käyttäjätkin! Ehdin vielä käydä pyörähtämässä selttikehässäkin Iitun kanssa, joka oli tuomarin mieleen liian pieni. No, siitäpä voidaan olla montaa mieltä ;)

Nitan arvostelu: Feminine & substantions. Excellent attitude in the ring (totta!!) Very expressive head. Excellent chest & forechest. Balanced angulations. Excellent ribs. Typy mover. Excellent temperament. ERI-

Sunnuntaina dreeverit alkoivat vasta puoli kymmenen, joten vähän myöhäisempi herätys. Dreeverit arvosteli Harri Lehkonen, joka on muuten antanut vuosia sitten meidän Retulle Voittaja-01 tittelin :) Hippi esiintyi jälleen kerran hienosti ja otti kehästä kaiken irti, eli tittelirivistöä komistaa nyt myös Voittaja-08! On se kerrassaan hieno neiti!! ROP-kehässä kilpakumppanina oli yksi minun mieliuroksistani, Oskulan Onni. Onnin oli "tyytyminen" VSP:hen, Hipin ollessa ROP! Ryhmäkehiä odotellessa tuurailin porukkaa myös Kennelliiton nuorisoständillä, missä sai yrittää ratkoa palikkatestiä aikaa vastaan ja arvuutella näyttelyn BIS-koiraa. Osuikohan kovin moni oikeaan...? Kävimme Hipin kanssa myös kuvassa Koiramme-lehteä varten... Saa nähdä, millainen otos sieltä tupsahtaa, hih :)) Oli se tavan moista vääntämistä ja kääntämistä, mistä puolet oli turhaa, koska Hippi asettautuisi itse melko lailla hyvin seisomaan, mutta pitäähän sitä vääntää ja kääntää, jossei muuten niin hermostuksissaan ;)  Ryhmäkehä oli hieno kokemus, vaikkei meille sijoitusta herunutkaan. Oli muuten ensimmäinen kerta, kun ihan itsekseni pääsen isoa kehää kiertämään, fiilis melko lailla eri kuin pienemmissä kemuissa! Ajavien koirien ryhmän voitti kerrassaan hieno beagle, joka taisi ottaa myös BIS-sijoituksen!

Hipin arvostelu: Keskikokoinen, tyylikäs narttu. Kaunis pää. Hieman vaalea pigmentti. Tasapainoisesti kulmautuneet raajat. Oikeat mittasuhteet. Kaunis ylälinja. Esiintyy rauhallisesti. Liikuu ryhdikkäästi pitkäll askeleella. PN-1, CACIB, ROP, V-08

Ryhmäkehien jälkeen katselin vielä vuoden näyttelykoirien, -kasvattajien ja -veteraanien palkitsemiset. Tuhannet onnittelut bulldoggi Brandolle ja göötti Geeballe hienoista sijoituksista! Olitte upean näköisiä siellä stagella!! Huikeaa katseltavaa oli myös kasvattajaryhmien palkitseminen, etenkin kasvattajakisan voittaneet afgaanit. Ylväitä ja kauniisti juoksevia koiria olisi voinut katsella vaikka kuinka pitkään!

Siinähän se viikonloppu sitten menikin... Mutta toisaalta hyvä niin, olipahan muuta ajateltavaa päässä. Perheessämme on ollut vähän murhetta isäni sairastumisen vuoksi, mutta nyt on kaikki toivottavasti hyvin! Isä on leikattu ja toipuminen hyvällä alulla. Ehkä tässä vielä Joulu tulee :)