Kesän ulkomaan näyttelyt alkoivat Latviasta, minne suuntasimme omalla autolla. Kyytiin pakattiin itseni lisäksi Maija ja koiria Nuka, göötti Känkkä, afgaani Jussi ja faarao Keanu. Toinen auto sisälsi Annen, mäyräkoiria ja dreevereitä. Perjantaina ajelimme siis Eestin läpi Latviaan, Riikaan, missä yövyimme Baltvilla hotellissa. Kyllä muuten hotellit osaavat rahastaa koirista: pieni koira kympin yö ja iso 19 euroa per yö!!

Hyvin nukutun yön jälkeen ajelimme näyttelypaikalle Ozolniekiin. Monien harhareittien jälkeen onnistuimme kuitenkin olemaan paikalla ihan ajoissa. Sää oli tosi kurja, vettä satoi, eikä harmaalla taivaalla reikiä näkynyt :(  Onneksi pääsimme Nuun kanssa odottelemaan kehän alkua Sirpan ja Päivin telttaan, muutoin olisi neiti ollut läpimärkä ennen omaa vuoroa. Alivuokralaiset kiittävät :) Pembrokeita oli paikalla 20 ja tuomarina toimi Beata Betkevica Latviasta. Nuka sai hienon arvostelun, voitti valioluokan ja oli lopulta VSP, saavuttaen Latvian muotovalion arvon! ROP oli latvialalainen Fairy's Gift Rock'n Roll. Känkän vuoro oli vähän myöhemmin ja gööttitytön saavutus oli myös VSP ja sen myötä Latvian ja kansainvälinen muotovalio! Hyvä meidän jengi :) Ryhmäkehien aikaan aurinko jo vähän pilkahteli ja siellä saatiin huurata pirteälle pemuveteraani Trafox Royal Enfieldille, joka nappasi BIS-veteraanin! Ainut porukkamme isoon kehään päässyt oli dreeveri Poika, jolle ei valitettavasti sijoitusta herunut. Paluu hotellille sujui jälleen eksymisten ja U-käännösten merkeissä, mutta perille päästiin, onneksi Anne on jo tottunut Riian liikkuja :))

Sunnuntai valkeni jo aurinkoisemmissa ja lämpimämmissä merkeissä kuin lauantai. Tytöt toistivat samat sijoitukset kuin lauantaina. Tänään jätimme sertit tosin jo seuraaville, mutta CACIBit otettiin vielä matkaan. Harmillisesti Nukalta puuttuu vielä reilu viikko aikarajasta, että typystä olisi tullut myös intti... Jää vielä seuraavaan kertaan ;)  Pemut arvosteli Päivi Eerola. ROP oli myöskin sama uros kuin lauantaina. Autoin myös Annea esittämällä suloisen dreeveripojan, joka oli jälleen ROP. Maijan koirista Keanu-farkku sai tänään sertin, onnea!!  Pembrokeille ropisi taas sijoituksia isossa kehässä, Reiska-veteraani oli jälleen BIS-vetsku!

Sen verran väsy oli taasen näyttelyn jälkeen, että oli autuus nukkua vielä yksi yö hotellissa ennen ajomatkaa takaisin Tallinnaan. Tosin pieni hämmentävä tilanne ehti myös matkaan sattua. Noin kymmeneltä illalla joku saksalainen mies tulla tupsahti (tai siis yritti tulla) huoneeseemme omalla avaimellaan. Taisi respa ollut sotkenut avaimia ja huoneita :( Melko ikävä tunne! Mutta onneksi meillä oli huippu vahtikoiria huone täynnä, hoitivat tilanteen mallikkaasti! Respa vain vähän pahoitteli tilannetta seuraavana aamuna...

Kotimatka sujui hyvin ja maanantaina olimme illasta kotona! Kiitokset Maijalle ja Annelle hauskasta reissusta ja onnittelut menestyksestä! Ehtiihän tässä pari päivää ollakin kotona, kunnes taas "täytyy" pakata koirat ja kamppeet autoon ja nokka kohti uusia seikkailuja.