Eilen suuntasimme jyväskylän kansainväliseen koiranäyttelyyn. Koirista mukaan lähtivät Hippi ja Retu sekä karvansa jälleen kotiin jättänyt Nitunen. Matkaseuraksi lähtivät Piia ja flattityttö Nana. Keli oli eilen vielä hyvä, tänään olisi voinut ajelu Jyvikseen olla jo vähän hankalampi suoritus...

Ensiksi kehässä olivat dreeverit, jotka arvosteli Matti Mautala. Ainoastaan kolme koiraa saivat erinomaisen ja näistä kaksi meidän :) Eli Retu voitti urokset, oli VSP ja ROP-veteraani ja Hippi ravasi tsensä ROPiksi. Narttujen toinen oli Peppi, Track-Action Metsänpeikko. Mieltä lämmitti kovasti tuomarin kehuvat kommentit meidän haukuista! Tialle kiitokset avusta ROP-kehässä!

Retun arvostelu: Erinomainen. Kevyehkö uroksen pää. Vankka kaula. Hyvä etuosa. Riittävän pitkä runko. Kulmaukset ja liikeet loistavat. Häntä erinomainen. Kolmivärinen. Ikä näkyy ruskeassa värityksessä. PU-1, VSP, ROP-vet.

Hipin arvostelu: Rotutyyppi erinomainen. Kaunis nartun pää, hyvä huuliosa. Hyvä etuosa. Raajojen kulmaukset riittävät. Liikkuu loistavasti. Kantaa häntää sopivasti. Karvapeite hyvä. PN-1, CACIB, ROP

2134692.jpg

Hippi yksilöarvostelussa

2134695.jpg

Retu VSP ja Hippi ROP. Hipsun ohjaimissa Tia Eskelinen

Corgikehässä esitin ensin Jalmarin, joka voitti luokkansa EH:lla. Poika esiintyi mukavasti, mitä ei voi ehkä sanoa minun omasta Nitusestani, jolla oli jälleen virtaa ja menohaluja koko hallin mitalta :)) Nitunen sai myös EH:n, ja tuli luokassaan toiseksi, esiintyminen oli kuulemma iloista ja pirteää... Siihen voi olla tyytyväinen :) Corgit arvosteli Hans Lehtinen. Mutta ehkä täytyy tuon Nitusen kanssa vähän harjoitella lisää tuota yhteistyötä, ihan noin vauhdikkaita kehäesiintymisiä ei välttämättä tarvita, tosin neidillä itsellään oli huippukivaa kehässä!! Ja koska kehässä on muitakin koiria, emme ihan voi mennä Nituskan tahtomaa vauhtia, vaan vähän pitää jarrutella, ettei ihan olla edellisiä juoksemassa kumoon!

Nitan arvostelu: Kauniit mittasuhteet, hyvärunkoinen narttu. Ei täydessä karvassa. Pää saisi olla voimakkaampi kauttaaltaan. Tasainen ylälinja. Sopiva luusto ja hyvä takaosa. Liikkeet ok. Pysty häntä. Iloinen ja pirteä esiintyminen. EH2.

2134708.jpg

Nita, kuva Sari Kärki

Kiitokset kaikille kehien laitalaisille mukavasta päivästä ja Pialle matkaseurasta!